Hoe bestellen?
U kunt deze publicaties online bestellen op www.servais-vzw.org.

Ah! Le métier de donneur de concerts!

Boek

Ah! Le métier de donneur de concerts!
Adrien François Servais (1807-1866) als rondreizend cellovirtuoos

Honderden musici kozen in de negentiende eeuw voor een reizend bestaan. Europa doorkruisen verliep anderhalve eeuw geleden vanzelfsprekend veel minder vlot dan vandaag. Hoe slaagden die muzikale reizigers in hun opzet? Wellicht ging dat reizen met veel avontuur en inspanningen gepaard.
Hoe speelden de virtuozen het klaar om op zoveel verschillende plaatsen een concert te geven? Wat voor repertoire brachten ze? Hoe reageerden het publiek en de pers op de reizende virtuoos, en wat was zijn positie in de (Europese) muziekwereld?
Deze en andere vragen behandelt Peter François aan de hand van de Belgische cellovirtuoos Adrien François Servais, die zelf heel Europa heeft rondgereisd. De auteur putte hiervoor uit een vijftigtal archieven in binnen- en buitenland. Op die manier kwamen vele nieuwe gegevens aan het licht.

Praktisch

192 pagina’s met talrijke illustraties in kleur
Prijs: € 10 (excl. verzendkosten)
Uitgave: vzw Servais
ISBN: 9789078897019

CD Adrien François Servais

Compact Disc

Adrien François Servais

Begin juni verscheen onze cd met composities van Servais. Uitvoerders zijn de Finse celliste Seeli Toivio met het Uusinta Chamber Orchestra, de Duitse cellist Alexander Hülshoff met de violist Friedemann Eichhorn en de Poolse cellist Jan Skopowski met de pianist Julien Libeer.
Voor het eerst verschijnen twee van Servais’ composities voor cello en orkest in de originele versie (dus niet in een versie voor cello en piano) op cd.

Praktisch

Prijs: € 10 (excl. verzendkosten)
Uitgave : vzw Servais

Catalogus A.F. Servais

Tentoonstellingscatalogus

Adrien François Servais 1807-2007
Halse cellist met wereldfaam

Servais’ tweehonderdste geboortejaar was de ideale gelegenheid voor een eerste grote tentoonstelling met de nieuwe gegevens uit het recente wetenschappelijk onderzoek. Dat bracht een schat aan brieven, partituren, programma’s, foto’s en andere documenten aan het licht uit archieven in de hele wereld.
Negen thema’s komen aan bod: ‘Kleermaker of muzikant’, ‘De cellist’, ‘De componist’, ‘De reizende virtuoos’, ‘Servais, de Hallenaar’, ‘Halle herdenkt Servais’, ‘Op zoek naar Servais’, ‘Servais’ muziek leeft’ en ‘Een artistieke familie’.
De catalogus blijft ook na de tentoonstelling een handig naslagwerk. Hij komt bovendien goed van pas bij de zomertentoonstelling in het Historische Stadhuis, waar een groot deel van dezelfde stukken staat opgesteld.

Praktisch

128 pagina’s met meer dan honderd illustraties in kleur
Prijs: € 5 (excl. verzendkosten)
Uitgave : vzw Servais
ISBN: 97897078897026
 

Disclaimer