Tekenwedstrijd Voor de leerkracht Boek
Inleiding  |  Educatieve map  |  Tentoonstelling & wandeling
Tekenwedstrijd  |  Contact

Halle viert in 2007 de beroemde cellovirtuoos Adrien François Servais die op 6 juni precies tweehonderd jaar geleden geboren is.
De vzw Servais stelde een educatieve map samen. De Halse Kunstkringen organiseren bovendien een tekenwedstrijd.

Wat kan uw inbreng zijn als leerkracht?
U bent het best in staat uw leerlingen enthousiast te maken voor de figuur van Servais en voor de wedstrijd.

Educatieve map

Onderaan vindt u een downloadbare versie van de educatieve map. Ze bevat alle nodige achtergrondinfo en tips om een les te geven of de leerlingen zelf informatie te laten opzoeken.

Op deze website staat ook een aangepaste versie waarop uw leerlingen kunnen surfen. De website bevat voldoende informatie en biedt inspiratie voor de tekenwedstrijd.

Meer informatie over Servais’ leven en werk is te vinden op www.servais-vzw.org en over het Festival Servais 2007 op www.servais2007.be

Downloads
  [educatieve map]
  [toelichting voor de leerkracht]

Tentoonstelling en wandeling

Via de vzw Servais kunt u een klassikaal bezoek aan de Servaistentoonstelling in de Oude Post (5 mei tot 6 juni) aanvragen.

U kunt met uw leerlingen vanaf eind maart de Servaiswandeling in de Halse binnenstad volgen.
De wandelbrochure is te koop in het VVV-kantoor op de Halse Grote Markt. Leerkrachten kunnen een gratis exemplaar bekomen via de vzw Servais.
Gidsbeurten zijn aan te vragen via het VVV-kantoor.

Wat met de tekenwedstrijd?

De tekenwedstrijd staat open voor leerlingen van het lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs. Onderaan deze pagina vindt u het wedstrijdreglement.

Mogen wij u vragen de ingeleverde tekeningen zoveel mogelijk te centraliseren in één map of pakket per leerjaar en dit in te leveren op een van de twee verzamelpunten?

Op 25 april wijst een jury samengesteld uit leden van de Halse kunstkringen en de Vriendenkring van de Meiboom de laureaten aan.

De namen worden bekend gemaakt in de Oude Post op zaterdag 5 mei om 17u. Daar worden de winnende werken tentoongesteld tot 6 juni.

U bent van harte welkom.

Download
  [reglement tekenwedstrijd]

Contactpersonen

Peter François (voor de educatieve map)
  telefoon: 02 360 14 88
  e-mail: klik hier

Jenne Lucas (voor de tekenwedstrijd)
  telefoon: 02 356 00 02
  e-mail: klik hier